Påskeharen har dratt på oppdrag

Ansikt hjemmelaget påskehare

Nå når påsken er rett rundt hjørnet, så begynner krigen om den laveste prisen på smågodt. Det er gult i alle butikker, påskekrimmen er allerede på melkekartongene og folk begynner å pakke til kanskje vinterens siste langhelg på hytta. Med påsken kommer også en del forventninger. Kanskje spesielt blant barna. For mange små er nemlig påsken ensbetydende med påskeegg (les: mer godteri enn de klarer å spise..). Men ikke spør meg hvor påskeharen passer inn i dette. En gnager som kommer med egg er for meg noe spesielt. Men det kan man vel kanskje si om både julenissen og tannfeen også. Jeg tror det er mystikken rundt det hele som fenger. Det å ikke vite sikkert om man skal tro eller ikke, å ikke vite når besøket kommer, hva man får og hvordan det hele egentlig har foregått. Men er det bare barn som gleder seg over denne mystikken?

Jeg har stor tro på at vi alle innerst inne har en eller annen form for tro. En tro som er vanskelig bevise grunnlaget for, men vi tror fordi vi ønsker å tro. Og det å ikke kunne være skråsikker på alt er grobunn for mye frustrasjon, men enkelte ting trenger man faktisk ikke å vite sikkert. Man kan glede seg over det likevel. Sånn som at påskeharen har meldt sin ankomst!

Så hva gjorde jeg da? Jo, jeg fant en idé på pinterest. Denne måtte jeg bare lage min egne lille vri på. Så jeg gikk til innkjøp av et stort badehåndkle, et stort påskeegg, en del godteri og sammen med litt knapper, garn, lim og diverse så hadde jeg alt jeg trengte. Så ved hjelp av dette og DENNE oppskriften, så fikk jeg laget denne søte karen:

 

Påskehare med stort påskeegg. Laget av badehåndkle, et stort påskeegg med godteri, litt garn, knapper og sløyfebånd.

 

Å glede andre, uten at de vet hvem som har gledet dem, det er en helt spesiell glede for meg. Å vite at noen setter pris på noe og ikke trenger å gjøre noe i gjengjeld. Bare tanken på alle hoder som tenker: Hm, hvem i all vide verden…?? Denne gaven ble til for å glede en helt spesiell gjeng. En gjeng «barnslige» voksne som omgis av forventninger, spørsmål og krav om svar fra våre små hver eneste dag. En gjeng som skaper mystikk for barna våre, men som alltid vet svaret på hvordan mystikken har oppstått. De ansatte i mine barns barnehage er rett og slett fantastiske!

Så gjenstod egentlig det vanskeligste; å få den usett inn i barnehagen…. Tror jeg lyktes!! Skulle jeg bli avslørt, så er det ikke verdens undergang. De har iallefall fått noen dager med mystikk og påskegodt. Men kjenner du noen som jobber i mine barns barnehagen: Vær snill å hold dette mellom oss;)

 

Med det vil jeg ønske alle en riktig god påske!!

 

Kanskje liker du også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.