Eksamensgaver

Dedikerte, ivrige, slitne og forventningsfulle. For mange studenter er det nå tid for eksamen. De skal fullføre utdannelsen og tre inn i yrkeslivet. Dette er en stor begivenhet og mange ønsker å gi disse ferdige studentene en påskjønnelse for å markere endt studenttilværelse. Jeg er faktisk litt usikker på hvorvidt eksamensgaver er en godt etablert skikk i Norge, men jeg vet at den er godt forankret i mange andre land i verden. Alle har vel fått med seg amerikanske tv-serier hvor studenten får bil eller dyre reiser etter siste eksamen. Og jeg leste her forleden at i Italia er det populært å gjøre jenter mer barmfagre når de er ferdige…

Jeg tenker at gaven ikke nødvendigvis trenger å resultere i mer lån i banken eller tom lommebok. Hvilket forhold man har til vedkommende vil jo også spille en viktig rolle. Foreldre, annen familie, venner eller studiekamerater vil naturlig legge forskjellig verdi/tanke bak gaven.

Jeg har samlet et lite utvalg av ting du kan bruke som inspirasjon. Noen av tingene er evigvarende, noen er morsomme, noen praktiske og andre er igjen relatert til valg av yrke. Dyr eller billig, jeg synes det er en aldri så liten fin samling av tips:

15 tips til den ferdige utdannede. Penn, klokke søsterur, navneskilt, pc-veske i skinn, figurer, personlig almenakk, termokrus med tekst, t-skjorte med tekst og smykke.

 1. Stetoskop smykke, kr 199,- fra Color4care.no. Perfekt liten oppmerksomhet til den nyutdannede legen kanskje? Finnes i sølv og gull også.
 2. Krus Poo, kr 139,- fra Color4care.no. Morsomt krus som garantert vil bli en «snakkis» rundt lunsjbordet.
 3. Personlig alemanakk, fra kr 180,- hos Personligalmanakk.no. Disse almanakkene har et nesten uendelig utvalg når det gjelder utforming. Her kan man virkelig lage noe skikkelig personlig
 4. Navneskilt, kr 199,- fra Color4care.no. Her er det mulig å velge tekst, bilde, farger og bakgrunn etter ønske. Et koselig blikkfang på uniformer som vanligvis er lite personlige.
 5. Helsepin med tekst, kr 29,- fra Color4care.no. Fås med ulike tekst. En skikkelig gledesspreder til en billig penge.
 6. Termokopp med tekst, kr 261,- fra Spreadshirt.no. Teach, love, inspire. Trenger jeg si noe mer?
 7. T-skjorte med tekst, kr 229,- fra Spreadshirt.no. Fås i ulike farger og størrelser. Vil forøvrig be deg se på utvalget ellers, nettbutikken har et bredt utvalg av forskjellige ting med ulike motiv og tekster.
 8. Benpenn som ser ut som en ryggrad, kr 29,- fra Color4care.no. De finnes i en hel serie og er unike fordi hver enkelt produseres for hånd. Enhver kan komme unna med dårlig håndskrift med en så kul penn!
 9. Gant herreur, kr 2198,- fra Gullsmedbutikken.no. En klassisk eksamensgave som mottakeren vil ha glede av i mange år.
 10. Bordskilt, kr 69,- fra Lagerhaus.no. Morsom gave til skrivebordet.
 11. Sykepleierklokke, kr 159,- fra Color4care.no. Kommer i mange utgaver og med utskiftbart skall. Perfekt til dem som av hygieniske årsaker ikke kan gå med armbåndsur. Se hele utvalget HER.
 12. Figur jente m/hjerte, kr 275,- fra Lillesanddesign.no. Mange har drømt om å bli noe spesielt fra de er i barneårene. Og mange holder på denne drømmen resten av livet. Dette er en gave som kan minne vedkommende på nettopp denne drømmen. Symbolsk og vakker.
 13. Pc-veske i skinn, kr 1999,- fra Trendhim.no. Til alle dem som trenger en bærbar pc i jobben og som trenger noe stilrent og holdbart å ha den i.
 14. Mansjettknapper med flymotiv, kr 189,- fra Chanti.no. Et symbol på valg av yrke, finnes med ulike motiv.
 15. Ape m/studentlue av Kay Bojesen, kr 1095,- for apen og kr 149, for luen. Et minne fra studenttiden og samtidig et trendy blikkfang.

Valg av yrket gjenspeiler som oftest en interesse hos mottaker og der er det mye å hente hvis du er usikker på hva vedkommende skal få av nettopp deg. Og hvis du fortsatt synes det er vanskelig så kan du jo ta med den ferdigutdannede ut på middag eller stille på døra med champagne?

Ønsker deg med dette lykke til med gavejakten!

Kanskje liker du også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.